Supporting digital innovation and recruitment at Jaguar Land Rover image

Supporting digital innovation and recruitment at Jaguar Land Rover

Case Studies, Knowledge Centre /

British multinational, Jaguar Land Rover have long been at the forefront of innovation in the automotive sector. As the company continues to evolve, it is looking to recruit a network of IT specialists, software engineers and developers to create a new generation of vehicle software.

We’re proud to have supplied and fitted the furniture for their brand-new Manchester base just two floors up from our own WorkLife showroom in Bruntwood’s city centre Neo Building. The double-storey workspace will eventually become home to more than 100 members of staff as expansion continues.

The new premises will support Jaguar Land Rover’s global production engineering hub in Warwickshire and aims to attract and retain new digital and electrical talent. During our initial conversations with the client, we learnt that a factory setting wasn’t appealing when attracting and retaining the best talents. Our objective was to create a new city centre workspace that would be more desirable. With panoramic views of Manchester, Neo certainly has a strong pull factor.

  • Sectors: Automotive
  • Project Type: New premises
  • Project Value: £120k+
  • Project Date: August 2018

Response

Paul Heywood, Jaguar Land Rover

“Penketh Group were a pleasure to deal with. Even before any orders were placed we had formed a strong relationship and they had become a great partner. The team were accommodating and extremely helpful throughout the entire process and we are really pleased with the results. We’re looking forward to evolving and growing into our brand new workspace.”

We were chosen to supply and fit the furniture for the new offices and as part of the larger workspace design project, we recommended, supplied and installed products for the following areas…

Kitchen/WorkCafe – This space was inspired by our own WorkCafe design as we included the Jig Table by Frovi which can be used as a table tennis table, a table to work off with integrated power or somewhere to gather around to eat and socialise.

Boardroom – To enhance the executive setting which was part of the client’s brief, we chose a classic but modern combination of Lano Table and Calder Chair from Orangebox.

“The Lab” – This area is designed as a space where IT equipment can be tested. With this in mind, we provided a bespoke table top which would be suitably hardwearing and durable. We also included pin-on and write-on walls as well as integrated technology for improved problem-solving and solution-sharing.

Resident Worker Zones – As part of the design of the zones dedicated to resident workers, we included some sit-stand desks in order to offer a more ergonomic solution that will cater to a variety of working styles and postures. We also incorporated clustered-style workstations with aims to encourage collaboration and communication.

Collaboration Area – Complete with integrated audio-visual technology, B Free High Table and High Stools and a scribble wall for more dynamic participation and idea-sharing.

Working Lounge – Here we chose a selection of soft seating, pod-style chair and tables with wooden legs to provide a softer, ‘resimercial’ setting where staff can relax, get away from their desks, socialise or hold more informal meetings. We created a bespoke Axium storage unit to separate this from the neighbouring workstations.

Back to top